Zelfverdediging

Bij zelfverdediging gaat het maar om één ding: veiligheid. Je wilt een (fysiek) conflict niet alleen overleven, maar er ook levendig en met nieuwe kracht uitkomen. Als je het overleeft met een ooglap, een haak en een houten poot heb je misschien een stoer verhaal, maar doe het twee keer en het is een zielig geval. Drie keer is per definitie onmogelijk. 

Bij De Vechtschool staat zelfverdediging centraal! Bij zelfverdediging draait het niet alleen om jouw veiligheid, maar ook om de bescherming van anderen. Als jij er niet voor jezelf kunt zijn, kan je er ook niet voor anderen zijn. Wie kan jij nog beschermen als je niet meer in staat bent om voor jezelf op te komen? 

De focus op zelfverdediging is uniek voor organisaties die zich bezig houden met Europese krijgskunst! De meeste organisaties gebruiken Europese Krijgskunst als een competitieve vechtsport, terwijl wij zelfverdediging - en de daarbij behorende veiligheid voor jezelf en anderen - als uitgangspunt nemen.

Binnen Europese krijgskunst ligt de focus binnen elk facet op veiligheid. Elke hoede, elke stap en elke actie is gericht op jouw persoonlijke veiligheid.