Stress Management Training

Bij De Vechtschool leer je omgaan met chronische en acute stress. In de stress management training leer je wat stress is, hoe het werkt en wat het met je kan doen. Middels praktische oefeningen, krijg je jouw stressfactoren onder controle.
Bij De Vechtschool leer je omgaan met chronische en acute stress. Denk bijvoorbeeld aan een mislukkende relatie, een onmogelijke deadline, een examen, een belangrijke sportwedstrijd, een uitslag van een medisch onderzoek waar je nog drie weken op moet wachten, aangevallen worden op straat, een beroving of in het openbaar spreken. 

In de stress management training leer je wat stress is, hoe het werkt en wat het met je kan doen. We doen praktische oefeningen, waarmee je jouw stressfactoren onder controle krijgt. We voeren deze oefeningen deels onder (lichte) stress uit zodat je stressbestendig wordt ongeacht de oorzaak van de stress. Je leert de strategie├źn en tactieken om bestaande en nieuwe stressfactoren het hoofd te kunnen bieden.

Tijdens deze training worden je mentale kracht, flexibiliteit, mobiliteit, conditie en balans vergroot.

Trainer

Bas de Groot

Tijd

De stressbeheersingstraining bestaat uit acht wekelijkse lessen van anderhalf uur.
Oefening: 5 tot 15 minuten per dag.

Voor wie is de training?

Iedereen heeft wel eens te maken met stress. De een heeft hier meer last van dan de ander. De stressbeheersingstraining wordt aangeboden aan mensen die graag hulp willen bij het omgaan met stress. Hierbij is het niet van belang of dit incidentele of structurele stress is.
Deze training kan gegeven worden aan het management en/of personeel van een organisatie en aan groepen particulieren. 
Met enige regelmaat organiseert De Vechtschool informatie avonden en trainingen voor particulieren.

Thema's:

 1.  Wat is stress?
  Hierbij word je bewust gemaakt van de impact van stress op je emoties, gedachten, beslissingen, handelen en je lichaam. Zowel van directe stress als bij stress over een langere periode.
 2.  Detecteren van stress indicatoren:
  Je leert stress-indicatoren te herkennen bij jezelf en mensen in jouw omgeving
 3. Stress voorkomen
  Je leert welke acties je neemt om stress vooraf minder kans te geven en hoe je hier gewoonten van maakt
 4. Stress verminderen
  Je leert nieuwe cognitieve en actieve vaardigheden om met stress om te gaan
 5. Oefeningen
  Tijdens de training leer je jouw vaardigheden toepassen onder stressvolle omstandigheden
 6. * Stressbeheersing voor managers en leidinggevenden
  Deze speciale module is specifiek gericht op het detecteren, voorkomen en aanpakken van stress in jouw team. Hierdoor wordt het ziekteverzuim minder, de productiviteit hoger, de samenwerking verbeterd en de sfeer stijgt.